Nygammalt trädgårdsland

maj 10th, 2015

För ganska precis två år sedan täckte jag det befintliga trädgårdslandet med markväv för att försöka ta kål på allt ogräs. Nu är alla spår av rekordmaskrosor, nässlor och allt annat elände borta och jag har ägnat några dagar åt att luckra jorden, gräva ett litet dike runtom och börja ta det i bruk. Lite persilja sådde jag på kanten redan förra året, eftersom jag hade ont om plats i de andra landen. Den har fått stå kvar och är kraftig och fin.

Jag ska inte odla så mycket där i år, men squash, gräslök och lite annat ska det bli. I övrig sår jag gröngödslingsväxter i hopp om att förbättra jorden lite. Jag myllade ned kompost i höstas, men jorden är fortfarande bra lerig.

Hoppas inte ogräset tar över igen. Inne bland tallarna växer både nässlor och kirskål. Jag får väl vara flitig i rensandet. Skönt är det hur som helst att slippa se den fula plasten ligga där. Jag antar att grannarna tycker detsamma, fast de sagt att det inte stört dem.

003

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu