Vällukt

maj 23rd, 2015

Idag är gurkblomman helt utslagen och till min stor a förvåning luktar den underbart gott.

002

 

Och under blomman sitter en liten, liten gurka.

004

 

På en av mina odlingsbäddar har jag haft fiberduk för värmens skull. Men nu har där börjat gro mossa. Antar att det beror just på värmen i kombination med att det blir extra fuktigt under duken. Så nu har jag tagit bort den. Jag gallrade också rödbetorna och bestämde mig för att följa ett tips jag hört och plantera de bortrensade plantorna. På några skadade jag rötterna och de ligger slokande i jorden. Men de andra ser ut att må bra. Det vore ju jättebra om det fungerar. :-)

Här spirar dill, persilja, gräslök, spenat, Nyzeeländsk spenat, morötter och rödbetor.

006

2 Responses to “Vällukt”

  1. Cecilia skriver:

    En sådan vacker blomma!
    Det är så trist att välja ut vilka små plantor som ska bort, kul om de bara flyttar en bit och man kan behålla fler!

  2. Anette skriver:

    Underbart att följa din odling! Här ser vi solen för första gången på länge men markerna är vattensjuka av allt regn och det är svinkallt. Vi sätter ju mest bara potatis och det brukar ofta redan vara gjort så här dags men inte i år :-(

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu