Ännu ett trädgårdsinlägg

maj 29th, 2015

Jag har visst helt tappat sticklusten för tillfället, det är inte ofta det händer. Men energin räcker inte riktigt till och då får trädgården gå före.

Bladen från gråpäronträdet singlar ned i sakta mak och nu ser marken under det ut så här. På avstånd ser det ut som en vitsippsbacke.

001

 

Jag sådde betydligt fler tomat- och paprikafrön än jag egentligen behövde, eftersom de började bli gamla och jag var rädd för dålig grobarhet. Men icke – det grodde alldeles utmärkt. Därför har jag plantor nog för att kunna leka och experimentera lite.

I löklandet har jag en lite bit över som jag inte hade några speciella planer för. Eftersom jag är rätt noga med växelodlingen, kan jag inte peta ned vad som helst där. Så nu tog jag mig för att sätta dit en tomat och tre paprikor, en av vardera sorten. Det är förmodligen för tidigt, så jag räknar kallt med att det kan gå åt skogen. Fiberduk nattetid lär i alla fall vara ett måste. En annan farhåga är att de kommer att skugga löken för mycket. Man man måste ju prova för att lära sig vad som går.

005

 

Årets första slända dök upp idag. En vacker brungrönt skimrande med ”metallic-lack”.

008

011

 

Sommaren är nog på gång i alla fall, trots att det känts väldigt segt de sista veckorna.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu