Färglek

juni 16th, 2015

En av mina favoritbloggar är HannaKristine och där har man de senaste månaderna kunna läsa lite om solfärgning. Det låter så spännande, så jag var tvungen att prova. Efter inköp av lämplig burk och en flaska vitvinsvinäger, är jag nu igång med mitt första försök.

Garnet är ett ullgarn ur gömmorna. Bladen är tagna från tomaterna. Jag har aldrig hört talas om tomat i växtfärgningssammanhang, men jag upptäckte förra året när jag tjyvade plantorna att jag blev knallgul om händerna och sedan dess har jag lekt med tanken. Hur det sedan kommer att funka på garnet är en annan sak. Kanske vinägern ändrar pH:t så att färgen blir en annan. Kanske det blir en färg som bleks. Men om man inte provar, får man inte veta.

003

 

Nu ska burken stå i sol så mycket som möjligt i minst en månad. Vilket bara känns trevligt – mitt tålamod är väl uppövat genom mina odlingar. :-)

One Response to “Färglek”

  1. Laila skriver:

    Den som inget vågar den inget vinner! Ska bli spännande att följa fortsättningen :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu