Ibland faller bitarna på plats

juni 22nd, 2015

Sjalen jag håller på med stickas från nacken och nedåt. Medan jag närmat mig slutet har jag funderat på om det går att sticka avslutningen på tvären. Det borde gå, det tyckte jag nog, men jag kunde inte komma på hur. Och så plötsligt bara snubblade jag över en instruktionsvideo på just precis det. Applied Border heter det på engelska, något svenskt namn har jag inte hittat.

Nu har jag kommit en bit på min kant. Den är väldigt enkel, vilket passar sjalen bra. Vad som händer när jag kommer till spetsen vet jag inte. Tvivlar på att det bara är att sticka på, förmodligen krävs någon abrovink med förkortade varv eller något om man vill behålla spetsen spetsig. Och så är jag lite, men bara lite, orolig för om garnet kommer att räcka. Men hur det än går med det där, är det kul att ha lärt sig ännu en stickig teknikalitet.

010

One Response to “Ibland faller bitarna på plats”

  1. Cecilia skriver:

    Fiffigt! En sådan kant kan ju göras olika bred, också. Ja,mspetsen kan du nog lösa snyggt med förkortade varv, det blir säkert bra.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu