Nu har jag ombestämt mig

augusti 14th, 2015

Jag trodde att jag visste hur jag skulle sticka den turkos/gröna sjalen.En enkel gallerkant skulle det bli längst ned. Men så när jag satt och klickade mig runt på Ravelry fick jag syn på den här och visste att det är en sådan bård jag vill ha. Jag tänkte att det ska väl inte vara så svårt att lista ut hur den är gjord.

Så jag tog fram ett nystan  och började prova. Men spetsstickning är inte min starkaste gren och jag fick inte till det hur jag än försökte. Alltså fick jag börja googla. Det tog inte lång tid att hitta ”storasyster” till Little Colonnel, och gratis på Knitty dessutom. Och visst var det enkelt, när jag väl fick facit i hand. De täta partierna är stickade med två hoptagningar efter varandra. Glesränderna görs med dubbelt omslag, som sedan stickas en rät, en avig på avisgsidan. Lätt som en plätt! så här blev min lilla provsjal:

001

 

Nu måste jag bara riva upp det jag gjort på den riktiga sjalen. Även om ”kroppen” i princip ska vara likadan, behöver jag två mittmaskor istället för en och ett jämnt antal maskor mellan markörerna på vardera sidan för att spetsen ska bli snygg när jag kommer dit.

Tur att jag inte hunnit så långt!

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu