Två sjalar

augusti 11th, 2015

Jag har börjat på två sjalar, nästan samtidigt. Det innebär att jag har fyra stickningar på gång – mycket ovanligt för att vara jag. Jag blir lätt stressad när det blir så där. Men en av stickningarna är tröjan som krånglar och behöver ligga till sig, och en är ett par raggsockar som snart är klara.

Sjalarna då? Jo, den första är i det turkos/gröna garnet jag köpte för lite sedan. Det blir en väldigt enkel trekantssjal, slätstickad med ett och annat avigvarv och spetskant, inspirerat av den uppstickade jag såg. Garnet är för vackert för att krånglas till med mönster.

017

 

Det andra är ett hekto ganska tjockt och lite ojämnt garn som jag spann för flera år sedan när jag var med i Spinspirations fiberklubb. Det är en blandning av alpacka och corriedale, färgen heter orkidé. Jag har länge klurat på vad jag ska göra med det. Ett hekto räcker ju inte så långt och rosa är inte riktigt min färg, även om jag tycker det är vackert. Men så hittade jag sjalmönstret  A Loved Thing på Ravelry och tänkte att det kanske skulle passa.

Fast jag vet inte… Mönstret är fint, men redan nu kan jag ana att sjalen kommer att bli vääääldigt liten. Så nu är frågan om jag ska chansa och sticka vidare på något jag till sist får riva upp, eller om jag ska ge mig redan nu och hitta på något annat. Vore jag mer van vid spetsstickning, kunde jag nog ha förstorat sjalen. Men jag är lite för mycket nybörjare på spets för att ge mig på det.

019

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu