Lökskörd och herrbesök

september 29th, 2015

Idag har jag skördat resten av mina gula lökar. Det var de jag satte i andra omgången och de har inte alls blivit så stora och fina som de jag satte först. Men de verkar inte har växt alls på sista tiden och rätt vad det är kommer väl frosten.

002

Några röda lökar finns kvar i landet och de får nog stå. De är så goda att ta direkt och koka och äta med smör.

Herrbesöket då?

Jo, jag har en aning otur med uppvärmningen. Tre trasiga element och ytterligare fyra i original från 70-talet som antagligen skulle ge sig när som helst, har väntat på att bytas ut. Dessutom har värmepumpen gett upp andan. Så här har varit lite småkallt.

Firman som skulle byta ut elementen och lite annat, har haft fullt upp och personalbrist. Så jag trodde inte att jag skulle få det gjort i september som de lovat. Men idag vid halv åtta-tiden ringde en av elektrikerna och undrade om det passade. Han var här någon timme senare och har haft fullt upp till nu.

De nya elementen är så klart inte lika stora som de gamla, så en del väggar måste snyggas till efter gamla väggfästen. Det gäller bland annat köket, där man nu på ett par ställen kan se vad som måste vara originaltapeten. Det är ingen munter syn. Jag vill inte riktigt föreställa mig hur köket såg ut med den här tapeten. Fast det är klart. eventuella spenatfläckar syntes knappast.

004

 

När jag får ny värmepump, står skrivet i stjärnorna. Ärendet ligger just nu på försäkringsbolagets bord. Med lite tur kan jag få en viss ersättning.

 

2 Responses to “Lökskörd och herrbesök”

  1. Cecilia skriver:

    Ojojoj, så grönt!

  2. Anette skriver:

    Grönt är … skönt? … Man måste ha blivit lite halvsnurrig av den tapeten! Vi tog åxå upp löken i går. Inte så himla stora, men med tanke på hur sommaren har varit får vi vara nöjda.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu