Slutskörd och solfärgning

oktober 3rd, 2015

Nu tömmer jag lite i taget mina hinkar med tomat, paprika och aubergine.

Auberginer har jag bara skördat tre än så länge, kanske blir det några till.

Paprikorna är nog årets största odlingsbesvikelse. Förra året skördade jag nästan horribla mängder, men i år blev det nästan inget alls. Åkersniglarna har ätit på nästan varenda frukt i växthuset och fått dem att ruttna. En handfull små, ynkliga, gröna paprikor ligger nu strimlade i frysen. De rymdes i en stor kesoburk. Kanske kan det bli några till. De två krukor som står på terrassen däremot, har faktiskt börjat visa tecken på att mogna. Så nu hoppas jag på fortsatt varma nätter i hopp om att få några röda eller gula paprikabitar att lägga på frukostmackan.

Tomaterna har gett stor utdelning, däremot. Detta trots att många har spruckit och därmed börjat mögla så här på sluttampen. Nu har jag tagit in de omogna frukterna från hink-plantorna att eftermogna. De som står i växthuset får vara kvar lite till.

001

Jag har också plockat in fläderbär för att prova att solfärga. Jag kokade bären innan jag lade dem i burken tillsammans med garnet jag använde till mitt tomatbladsfärgningsexperiment i somras. (Åh, vad jag tycker om svenska språkets möjlighet att klistra ihop korta ord till långa sammansättningar!) Varken det eller bärmållefärgningen fungerade ju något vidare, kanske lyckas detta bättre.

004

 

 

005

2 Responses to “Slutskörd och solfärgning”

  1. Cecilia skriver:

    Tråkigt att det inte gick så bra med paprikorna men det har ju inte varit en idealisk säsong. Vi fick inte ens vevttigt skörd på potatisen… Nästa sommar är vad vi siktar på.
    Dina tomater är fantastiskt vackra, tycker nästan att jag känner doften!

  2. Anette skriver:

    Vilka tomater! Synd på paprikorna men som sagts redan så har det varit en j…a sommar. Härlig färg på fläderbären! Ska bli spännande att se. Och potatisen… Cecilia… vi har inte ens vågat ta upp den ännu :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu