Kyligare väder

oktober 7th, 2015

Dagarna är fortfarande skapligt varma, men de två senaste nätterna har temperaturen bara varit tre plusgrader. Så idag har jag slutskördat i de krukor med grönsaker jag hade kvar, tömt ut jorden och tvättat dem.

Ytterligare några omogna tomater blev det när jag tömde växthuset. Och så några utepaprikor som faktiskt börjar få lite färg. Jag tror inte att de är snigelätna.

003

 

Lite blommor har jag fortfarande kvar i krukor. Och i odlingbäddarna och grönsakslandet får det som växer stå kvar till våren, eftersom det inte är bra för jorden att ligga naken. Kållandet tömde jag ju för bra ett tag sedan och där har jag sått gröngödslingsväxer i två omgångar – bara för att se de jämrans åkersniglarna äta upp hjärtbladen. Dumma djur, det där! Om de bara lugnade sig lite och lät det växa till sig, skulle de ju i slutändan få mycket mera mat, samtidigt som jag kunde få min gröngödsling. Bättre för dem och bättre för mig. Men det begriper de visst inte, de små vandalerna.

3 Responses to “Kyligare väder”

 1. Anette skriver:

  Synd att de inte fattar det! Inatt hade vi minus 7 grader. Usch! Hoppas att vi lyckas få upp potatisen i helgen… Vi har skördat gul lök som växt ganska bra och en himla massa småiga morötter :-)

  • KataM skriver:

   Vad gott med morötter! Mina lyckades inte alls, det myckna regnandet gjorde att blasten blev härligt frodig men rötterna för ynkliga för att äta.

 2. Cecilia skriver:

  Det blev inget av våra odlingar. En blandning av kall försommar, sniglar, vanvård och vanlig otur! Men nästa sommar, då ska det bli grejor! :-)
  Låter rätt skönt att avsluta sommarsäsongen sådär konkret, med en massa små beslut och en rejäl kruktvätt. Och skörd!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu