Höst på gott och ont

oktober 15th, 2015

I natt var det frost för första gången denna höst. Morgonen var dimmig och jag hade glädjen att få se ett eldrött klot stiga upp ur dimman över Tåkern. Magiskt vackert! Tyvärr satt jag i bakom ratten och kunde inte njuta av soluppgången så mycket som jag velat.

Trädens löv övergår allt mer från grönt till gyllene och alldeles särskilt vackert blir det en dag som denna, när solen skiner från en klarblå himmel.

002

Jag passade på att förena nytta med nöje och njöt av den vackra höstdagen samtidigt som jag tvättade ur växthuset. Skönt att ha det gjort!

Mycket att glädjas över alltså. Men när jag var och handlade, kunde jag inte låta bli att sucka djupt inombords. För vad stod i stora staplar vid kassorna, om inte julmust. Vad jag önskar att de i alla fall kunde vänta till november. När julen väl kommer är den ju alldeles uttjatad redan. (Kalla mig gärna surtant, det är ett epitet jag ibland bär med stor stolthet och glädje. ;-) )

One Response to “Höst på gott och ont”

  1. Cecilia skriver:

    Idag var hela julpyntssortimentet framme på coop, djupt irriterande!
    Hälsningar,
    Ännu en stolt surtant

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu