Lite stiltje

oktober 24th, 2015

Här råder lite stiltje, både med trädgårds- och textilsysslor och därmed blir också bloggen lidande. Jag kan ju inte skriva om ingenting. :-)

Men nu har jag faktiskt börjat med vinterns inomhusodlingar. Ska experimentera lite i år och se vad som funkar.

I köksfönstret, under specialbelysning,  växer sommarens utomhusbasilika tillsammans med smörgåskrasse och rucola. Det har jag provat förut, så det vet jag att det fungerar.

Basilikan har jag lika mycket för att det luktar så gott när man vidrör den , som för att äta. Men visst är det härligt med nyskördad basilika i tomatsoppan under vinterhalvåret.

010

 

I ateljén är det mer spännande. Jag har satt toppar från några tomatplantor och från kapkrusbären i krukor och de har tagit sig bra. Hur de ska klara ljusbristen är en annan sak. Funderar på att sätta upp tilläggsbelysningen, men vet inte hur jag ska göra det rent praktiskt. Ställningen som hör till får inte plats på fönsterbrädan. Får se om jag kommer på något. Det vore kul om i alla fall kapkrusbären överlevde, så att jag kan plantera ut dem i vår igen.

013

 

017

Jag köpte en lite kortare balkonglåda redan i våras, för att kunna ställa på fönsterbrädan. Här har jag petat ned några plantor av persilja ochj gräslök, och sått rucola, vintersallat och vårgyllen. Och just där har jag faktiskt en växtlampa upphängd, så det ska nog gå vägen.

011

 

Jag hoppas på mera skaparlust framöver, så att det kan bli lite ordning på bloggandet igen.

One Response to “Lite stiltje”

  1. Cecilia skriver:

    Kul med odlingar! Jag ska blogga från vårt vardagsrumsfönster, endera dagen för vi har nog en hyfsat ovanlig blandning där!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu