Kjol i vardande

november 20th, 2015

I brist på sticklust, syr jag en kjol av ett tyg jag köpte på rea i somras. Något slags ullblandning är det, så mycket mer vet jag inte eftersom det var en stuv där etiketten ramlat bort. Så nu har jag premiäranvänt mönsterpappret i nonwoven-material som jag har skickat efter och det funkade väldigt bra. Det är så pass hållbart att det går att tråckla ihop och prova innan man klipper till tyget. Väldigt fiffigt.

003

Jag provar också klämmor att använda i stället för nålar som jag fick tips om här. Jag köpte bara fem stycken, ifall jag inte skulle gilla dem. Men de funkar väldigt bra, så jag ska nog investera i några till.

025

 

One Response to “Kjol i vardande”

  1. Ewa Svensson skriver:

    Jag tycker också om att använda non-woven-matrialet till mönster. Jag tror att det håller längre än vanligt mönsterpapper. En av mina slöjdelever påpekade att det liksom häftar vid fleecetyg så att det inte behövs nålas fast när man ska klippa till (om man bara ska klippa ett lager det vill säga). Blev lite sugen på att sy en kjol nu …

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu