Nya böcker och lite Lucia

december 13th, 2015

När grannbarnen ringde på med sina jultidningskataloger i händerna för ett par månader sedan var det ju lite svårt att tacka nej. Så jag bläddrade och hittade tack och lov två böcker jag gärna ville ha. Det hade känts tråkigt att bara köpa av en av dem. Idag kom böckerna, som jag faktiskt gått och väntat på de senaste veckorna. Det är alltid lite spännande när man köper böcker osedda. Jag var lite osäker, men nu kan jag konstatera att båda var bra köp.

Det första är en stickbok med nordiska mönster, som faktiskt får det att klia i fingrarna trots den senaste tidens motgångar på stickningsfronten.

002

Det andra är en målarbok för vuxna. Jag har hört talas om dem och varit lite sugen på att köpa en. Inte av något mindfullnes-skäl, utan för att jag tyckte det var sååå roligt med målarböcker när jag var liten. Ja, faktiskt ända upp i högstadiet om jag minns rätt – sedan tycket jag väl att jag var för stor. Men under årens lopp har jag då och då tänkt att det vore roligt att se om jag fortfarande skulle gilla det. Nu spörs bara om jag har några lämpliga pennor, annars får jag köpa några innan jag kan sätta igång.

004

 

En stund efter att jag fått böckerna ringde det på dörren igen. Där stod grannpojken med en lite besvärad min och sa att det blivit fel och att han tagit för mycket betalt. Så glad man blir över sådant! Jag kom ju inte ihåg vad böckerna skulle kosta, så han hade lika gärna kunnat behålla pengarna.

Sist så här på Lucia-dagen min favorit bland Staffans-visor, med ett riktigt favoritgäng när det gäller folkmusik.

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu