Linser och stekpannor

januari 16th, 2016

Jag upptäckte igår att jag hade ett paket gröna linser som snart går ut. De är egentligen köpta för groddning, men av någon anledning glömde jag av att jag hade dem. Linser står i princip aldrig på menyn här hos mig, eftersom de innehåller väldigt mycket kolhydrater, men slänger fullt ätbar mat, det gör jag bara inte. Så jag bestämde mig för att göra något med dem. Det fick bli biffar och en gryta.

Båda mina nyaste stekpannor kom till användning, så då kan jag ju passa på att visa dem.

Den första köpte jag dagarna före jul till extrapris på nätet. Det är en rejäl lättviktsgjutjärnspanna från Ronneby bruk och jag är väldigt nöjd med den.

005

 

Den andra fick jag av mamma när jag hälsade på föräldrarna häromsistens. Hon använder den inte längre och frågade om jag ville ha den. Så klart jag ville! Förutom att den är mindre än den nyköpta och mer lagom till vardagsbruk, så den väl instekt och ett barndomsminne. Den har funnits i föräldrarnas kök så länge jag kan minnas.

006

Så nu kan jag göra mig av med mina teflonpannor. Ett steg till i operation plastbantning.

 

 

3 Responses to “Linser och stekpannor”

 1. Cecilia skriver:

  Gjutjärn är bra! Teflonpanna har jag bara haft en enda, pytteliten, som jag fick i present.
  Jag har ett paket kikärtor som nog både åtgärdas snart…kanske idag?

 2. Anette skriver:

  Mer gjutjärnspannor åt folket! Det borde vara förbjudet med något annat, även om jag själv slarvar, det ska erkännas!

 3. Fale Artut skriver:

  Mera gjutjärn åt folket, heja!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu