Ännu ett färdigt stick-projekt

april 3rd, 2016

Hur kan det ta nästa åtta månader att sticka en sjal?? Och nu talar jag inte om en stooor sjal med komplicerat spetsmönster, utan en väldigt enkel och ganska liten en.

Det började bra, men när jag kom till spetsen på slutet var det som förgjort. Jag fick syn på en sjal på Ravelry som hade en så snygg avslutning och efter lite googlande hittade jag beskrivningen på hur man gör.

Det är verkligen inte svårt. På rätsidan stickar man * 2 ihop, 2 ihop, dubbelt omslag* och på avigan aviga maskor utom det första omslaget som stickas rätt. Det är inte raketforskning direkt! Men det var lätt att komma ur rytmen och göra omslagen på fel ställe och ännu lättare att tappa tråden på omslag nummer två, så att det inte blev stickat. Och ett fel gjort på tidigare varv gick inte att rätta till. Så sjalen hamnade i samma skamvrå som tröjan och där fick den ligga. Men när tröjan var klar kom lusten tillbaka. Det blev några upprepningar ytterligare, totalt har jag börjat om på spetseländet sex eller sju gånger Lite fel blev det även sista gången i form av ett par omslag mitt i ”pelarna”, men det sys inte om man inte vet om det.

Jag var på väg att ge mig och göra en annan avslutning några gånger, men gav mig katten på att det skulle gå. Och nu när det är gjort är jag glad för det, för jag är väldigt nöjd med resultatet.

CIMG1591

 

CIMG1593

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu