Nytt i köket

april 23rd, 2016

Redan när jag köpte huset bestämde jag mig för att knopparna i köket måste bytas ut. Fula var de, och opraktiska också. Ett antal fickor och hörlurssladdar har jag haft sönder när jag fastnat i dem.

CIMG1631

 

Men jag har inte hittat något bra att ersätta dem med. Det måste vara något jag inte kan fastna i och som döljer märkena efter de gamla knopparna, som hade en ganska bred bas. Dessutom fick de inte vara så dyra. Jag har tjugofem dörrar och lådor, så kostnaden drar lätt iväg.

Sist mamma och pappa var här, föreslog mamma det jag nu lärt mig heter skålhandtag. Det var en utmärkt idé, förstår inte varför jag aldrig tänkt på det själv.

Först gav jag nästan upp tanken när jag såg priset på dem, från tjugofem kronor upp till sjuttio. Men skam den som ger sig! Jag letade vidare på nätet och hittade till sist handtag på rea för nio kronor styck som var riktigt snygga. Det var ju inget att tveka på, så jag gjorde en beställning och fick en mycket snabb leverans.

Det tog några timmar av mätande och skruvande, men nu är det på plats och jag tycker att det blev riktigt bra. Placeringen på skåpen är väl lite oortodox. Normalt sett brukar man placera dem närmre kanten, men här var ju syftet att gömma märkena efter de gamla knopparna, så då fick det bli så.

CIMG1653

 

Nu ska bara mina händer vänja sig vid ett nytt sätt att öppna. De gamla knopparna tog jag tag i uppifrån och det går ju inte längre.

3 Responses to “Nytt i köket”

  1. Cecilia skriver:

    Åh, stiligt! Jag hade inte tänkt på hur handtaget på skåpet sitter om du inte sagt något och självklart måste gamla märket täckas.

  2. gunvor skriver:

    Bravo! Och lite mallig blir jag ju. Kram mamma!

  3. Anette skriver:

    Dessa gammaldags underbart vackra handtag! Jag älskar dem! Så fint det blev.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu