Hårdslöjd

april 25th, 2016

Spaljén jag satte upp förra året blev ingen succé. Blommorna blev små och ynkliga och nådde bara upp till andra tråden. Antagligen beror det på en kombination av för tung lerjord och en massa rötter från träden intill. Därför har jag letat efter en blomlåda att sätta där. Inte någon vanlig balkonglåda, utan något mer rejält. Men jag har inte lyckats i mitt sökande. Det finns lådor, men de är hutlöst dyra.

Men i förrgår slog mig tanken att jag kanske hade virke kvar från odlingslådorna. Och visst, inte bara virke utan också skruv fanns kvar. Så nu har jag sågat till och oljat vad jag behöver för en låda.

CIMG1663

Jag ägnar mig ju mest åt mjukslöjd och när jag snickrar brukar det vara tillsammans med pappa, som kan sina saker. Men det här kommer att bli enklaste tänkbara konstruktion och den är liten nog för att vara hanterbar för en person, så det ska nog gå vägen.

3 Responses to “Hårdslöjd”

  1. Cecilia skriver:

    Djupt imponerad! Jag kan nog tänka ut konstruktioner men när hammaren eller skruvdragaren kommer fram, ja, då blir jag…arg… Kan inte hantera dessa!

  2. Anette skriver:

    Heja! Snickra tycker jag om, fast jag är glad att Gubben min ger mig ett handtag när jag behöver. Den kommer att bli toppen!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu