På rätt väg

maj 16th, 2016

Det verkar faktiskt som om förkylningen är på rätt väg – det vill säga bort från mig. Högen av begagnade näsdukar i morse var betydligt mindre än de senaste dagarna och det ser jag som ett gott tecken.

Igår hade jag också orka att sticka vidare på min rosa tröja. Medan den växer, planerar jag nästa projekt. Det ska bli en tröja i ett garn av bambuviskos och ull, som jag inte stickat i förut. Jag stickar inte ofta i viskos, men jag träffade en kvinna som hade en kofta i det här garnet och den var så mjuk och skön.Så när jag såg att garnet fanns på rea bestämde jag mig för att köpa några nystan.

Jag fick ta av de färger som fanns, så det här kommer att bli väldigt färggrant.

CIMG1799

 

Jag har nog funderat på ett tiotal olika sätt att sticka den. Men just nu är jag inne på uppifrån-och-ned med ok och att koncentrera de flesta färgerna i oket genom att randa spontant under arbetets gång. Kanske får nederdelen av kroppen bli blå och ärmarna cerise för att få det att funka med hur mycket färg jag har av de olika färgerna.

Jag har en känsla av att det här är ett garn som kan kan få plagget att töja sig lite, så jag tror jag ska göra tröjan snudd på för liten, så att det blir bra på tid och längd.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu