Smått och gott till trädgården

maj 27th, 2016

Idag kom det ett paket med några småsaker till trädgården. Jag passade på att beställa från Wexthuset när de hade gratis frakt i början av veckan.

Strilar att sätta på PET-flaskor för att vattna med. Jag har ett par sedan tidigare, men har länge tänkt skaffa några till. Det är bra att kunna sätta flaskor på lite olika ställen.

CIMG1862

 

”Bollar” med hål, som man kan använda för att sätta ihop pinnar till en ställning för fiberduk eller insektsnät. Nu ska jag bara se om jag kan hitta lite kortare bambukäppar, för det här blir alldeles för högt. Finns det inte att få tag på, får jag såga itu några av dem jag har.

CIMG1865

 

Och så en bevattningsmojäng som verkar toppen om den håller vad den lovar. Den består av två delar, en terrakottaspets och en plastdel som kan skruvas fast på en PET-flaska.

CIMG1857

 

CIMG1859

 

Spetsen sätter man ned i jorden och så placerar man flaskan upp och ned i den. Sedan är meningen att vattnet ska sippra ut genom terrakottan i den takt växten behöver. Om det faktiskt fungerar, är det ett väldigt smidigt och billigt sätt att fixa bevattning på.

CIMG1860

 

Idag har det varit kallt och regnigt. Jag bestämde mig för att ta mig an min hög med stryktvätt och lätta upp arbetet med lite filmtittning. Men så kom paketet och jag for och hämtade det och sedan tappade jag styrfarten helt. Men nu ska jag försöka ta mig i kragen och se till att få det gjort.

2 Responses to “Smått och gott till trädgården”

  1. Anette skriver:

    Idag har vi haft en riktig sommardag! FOrtfarande lite kyligt i luften eftersom det är så pass nära havet men ändå alldeles ljuvligt!!! Hoppas du får finare väder i morgon. Här ska det visst fortsätta så här några dagar till och inte mig emot!

  2. Cecilia skriver:

    De där bollarna var ju superbra och bevattningsmijen också! Kul med saker som underlättar!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu