Miss med mening

juni 14th, 2016

Det var nog meningen att jag skulle missa de där stolarna igår. För idag stannade jag till vid Vadstena Antik & Kuriosa på hemväg från sta’n – och vad stod där om inte en stol av just det slaget. Det är inte en äkta Grythyttan, så vitt jag förstår och den är i lite sämre skick. Framför allt fattas det en bräda. Men jag sitter ännu bättre i den än i dem i Skänninge och den verkar också i grunden mer gedigen. (De i Skänninge var inte heller äkta Grythyttan-stolar förstod jag när jag kollade lite på nätet.) Och det räcker ju faktiskt med en så där till vardags. Får jag gäster kan jag ju låna ut den till den mest behövande.

Den förlorade brädan är inget stort problem, för med en dyna i märks det inte. Så även om jag så klart ska sätta dit en ny, är det ingen brådska.

CIMG2004

 

Jag gillar färgen och den passar bra, för både mitt parasoll och min baden-baden är gröna och husfasaden är brun. Problemet är då om jag kan få tag på samma färg till nya brädan. Syster Yster föreslog att jag kunde måla den i en avvikande färg och det var ju faktiskt inte en dum idé. Får klura lite på det.

Min enorma vallmo blommar nu. Kortlivad, men vacker. Det hör nästan till traditionen att den ska fotas och läggas ut på bloggen, så här kommer den:

CIMG1999

One Response to “Miss med mening”

  1. Cecilia skriver:

    Fin stol och inget problem att laga för dig som är händig! Och ljuvlig vallmo!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu