Prästkragarna

juni 16th, 2016

Jag har ju glömt att berätta att jag fått svar från Jourhavande biolog om mina märkliga prästkragar. Som jag misstänkte, är det en mutation. Den har tydligen inget svenskt namn, utan kallas spoon-mutation, för att kronbladen blir skedlika. Han skickade med en länk också.

En bra tjänst, det där. Jag har använt den en gång tidigare och det är ju förnämligt att kunna få svar på sina funderingar så enkelt och smidigt.

3 Responses to “Prästkragarna”

 1. Cecilia skriver:

  Men så spännande! Ordet mutation är fantasieggande. Undrar om de har några fördelar jämfört med vanliga prästkragar? Om tusen år kanske alla ser ut sådär?:-)

  • KataM skriver:

   Ja, man kan aldrig veta. Fast jag föredrar de vanliga, så jag hoppas att de här inte är alltför konkurrenskraftiga. De kanske kan lära sig att leva sida vid sida, sina olikheter till trots, och då kanske också bli ett gott exempel för oss människor… :-)

 2. Anette skriver:

  Intressant! Jag har aldrig sett den sortens prästkrage men hädanefter kommer jag att hålla noggrann utkik!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu