Flora och fauna

juni 21st, 2016

Kapkrusbären som jag tog som sticklingar i höstas växer så att det är helt otroligt. Och de har en så vacker grönska att jag skulle odla dem även om de inte gav bär.

Jag satte två krukor utanför ett fönster och då nådde de inte upp till fönsterblecket. Nu se det ut så här:

CIMG2032

 

CIMG2033

 

Krukorna är alldeles för små och torkar ut på nolltid. Men plantorna är för stora för omplanering, så det får gå så länge det går och jag vattnar minst en gång om dagen. Jag både tog nya sticklingar och sådde fröer nu i våras, så jag har nya på gång om de här dör.

Jag har aldrig haft några egentliga problem med bladlöss. Rosor och fläder har varit angripna, men annars har det varit lugnt. Men i år verkar vara ett riktigt lusår. Paprikor, auberginer och bomull är ordentligt angripna. Så jag klämmer och såpsprutar, och så har jag små kompisar som gör vad de kan för att hjälpa mig.

CIMG2031

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu