Lite om sandodlingen

juni 22nd, 2016

Sand innehåller ingen näring, därför måste sandodling gödslas ordentligt. Och det gör man med gräsklipp. Ännu bättre är det tydligen om det inte bara är gräs, utan uppblandat med annat och det låter ju logiskt. Olika växter innehåller rimligtvis olika näringsämnen. Så när jag nu skulle ge mina sandodlade morötter sin första ”mat”, blev allt det där i gräsmattorna jag sett som ogräs plötsligt något önskvärt. :-)

Det är viktigt att man inte täcker över de små plantorna så att de kvävs. Därför har jag strött ut gräset lite fint mellan raderna.

CIMG2046

 

Ogräs har fler fördelar. I det varma och torra vädret ser allt större delar av gräsmattorna ut så här:

CIMG2052

 

Undantaget är de bitar som ligger i skugga stora delar av dagen – och så de med mycket annat än just gräs.

CIMG2051

 

Återigen kan jag alltså konstatera att naturen har rätt, monokulturer är ingen bra idé. Så nu struntar jag i det där med att försöka bekämpa ogräset i gräset och utropar officiellt mina gräsmattor till grönmattor (även om de innehåller lite andra färger också). :-)

One Response to “Lite om sandodlingen”

  1. Anette skriver:

    Sandodlingen låter så spännande. Vi kör med ogräsodling :-) . Eftersom vi sätter lök, morötter m.m. i vårt vanliga potatisland får vi slåss ganska mycket med allehanda grönt som inte går att äta. Häruppe är det i år gott om tjalbränna alltså där gräset dött (jag tror det är för att det blev för mycket tjäle före snön). Det ser ut att ta hela sommaren innan det hämtar sej. Ser ganska tråkigt ut med det bruna på stora fläckar.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu