Ornitologiska studier utan ansträngning

juni 23rd, 2016

I maj fick jag tips på AnJas blogg om en webbkamera i ett örnbo i Estland. Och det vill jag tacka för, för jag har tittat in dagligen sedan dess och det är så roligt.

I början var de tre ungarna små grå dunbollar som klumpigt kunde hasa sig fram en liten bit i boet med hjälp av vingarna. Nu är de stiliga ungdomar som sitter stadigt på grenarna runt boet och flaxar med vingarna för att öva upp musklerna inför den första flygturen. Det går så fort, man ser nästan från dag till dag hur de utvecklas – det är faktiskt ett litet underverk.

CIMG2042

 

CIMG2043

 

En dag fick jag till min stora förvåning se en människoarm sticka fram i bild. Det visade sig vara någon som var där för att ringmärka ungarna. De var inte så stora då, men tänk om föräldrarna kommit hem under tiden. Ornitologi är nog inte så ofarligt som det verkar. Vilken tur att vi som aldrig skulle våga oss upp i ett örnbo, med teknikes hjälp ändå kan få vara med.

2 Responses to “Ornitologiska studier utan ansträngning”

  1. Cecilia skriver:

    Spännande! Skulle vilja ha egna webkameror lite här och där! Tex vid kurvan på stigen…ja, kanske räv, bra tips!

  2. Fale Artut skriver:

    Det är hur häftigt som helst att se på fågelboet!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu