Glad midsommar

juni 24th, 2016

Förra året lärde jag mig något om  Små grodorna som jag aldrig hört förut. Så här lär det vara:

Ursprunget är en fransk militärmarsch, ”Löksången”, som engelsmännen gjorde om till en nidvisa om grodor=fransmän. Hur den sedan kom till Sverige och blev en del av vårt midsommarfirande är det visst ingen som vet.

Jag tror jag hörde om det på radio, vilket inte i och för sig är en garanti för att det är sant, men historian låter ju inte på något sätt osannolik. Att fiendeländer skriv nidvisor om varandra är inte ovanligt och från engelsmännens epitet ”grodätare” för fransmän är inte steget till ”grodor” särskilt långt.

Och så här låter originalet. Glad Midsommar!

 

2 Responses to “Glad midsommar”

  1. Cecilia skriver:

    Så lärde jag mig något nytt! Glad midsommar!

  2. Anette skriver:

    Trevlig midsommar i efterskott! Jag hörde just om den historien på radion i går!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu