Dålig tajming

juli 3rd, 2016

Nu när det har varit torrväder så länge, är det väl typiskt att det måste bli regn lagom till två mina favoriter bland sommarens utomhusarrangemang.

I fredags var det Stora knyppeldagen i Vadstena. Det innehåller lite olika programpunkter, men roligast är att gå runt på gator och torg och titta på alla som sitter där och knypplar. Några kommer man i samspråk med och det är alltid roligt att prata med människor som delar ens intressen. Men i år var det ovanligt få knypplare – och besökare – eftersom regnet kom och gick. Kameran tog jag inte ens upp.

Den fick däremot jobba lite när jag var på spetsmuseet. Inomhus handlade det om estnisk spets. Mycket vackert att titta på. Utomhus var temat insekter och där tog jag några kort.

CIMG2089

 

CIMG2091

 

CIMG2092

 

CIMG2093

 

CIMG2095

 

CIMG2096

 

I går var det så Heda marknad. Det är en gammaldags marknad utan en massa tingel-tangel och skräp. I stället är det hantverk och mat från små lokala producenter. En scen med underhållning finns det också.

Jag brukar kunna tillbringa större delen av dagen där, men nu blev det bara en stund på förmiddagen, för det regnade hela tiden. Luftballonguppstigningen som förra året fick ställas in på grund av för varmt väder med åtföljande luftturbulens, regnade bort i år. Återigen fick kameran stanna tryggt i väskan.

Men handlade lite gjorde jag. Det jag direkt var ute efter var en skärbräda. Handlade ett par förra året som jag är så glad över och nu ville jag ha en lite större.

CIMG2101

 

Lite ätbart blev det också: ostkaka, getost och smör. Har inte fattat förrän jag första gången smakade smör från en gårdsbutik vilken skillnad på smak det kan vara. Det är dyrare än på Konsum så klart, men ibland kan man ju unna sig.

CIMG2103

 

CIMG2104

 

Fast mest nöjd är jag med det oväntade. I ett stånd stod ett par som inte varit där förr om åren och sålde kläder och tyger från Indien, Malaysia och Indonesien. De sistnämnda var batiktyger med helt fantastiska mönster och jag föll som en fura. Jag hade svårt att bestämma mig, så till sist valde jag två tyger och då fick jag lite rabatt utan att ens be om det. :-)

CIMG2098

 

CIMG2100

 

CIMG2099

 

Märkena gjorde att jag kunde googla för att hitta mer information och då fick jag klart för mig vad de egentligen är gjorda för.

 

Själv tänker jag duk, en mer svensk sydd kjol eller rent av väggprydnad. Jag vet inte riktigt än.

När jag bara hade några tiotal meter kvar innan jag var hemma, kände jag en konstig kemisk, stickande röklukt. Jag tog ett varv runt bilen när jag parkerat och konstaterade att höger framhjul strålade ut värme. Däcket var svalt, men när jag tog av navkapseln, var metallen så het att regndropparna bara fräste till och försvann. Jag hade kunna välta bilen över ända och steka ägg om jag velat. Bilar är inte min grej, jag förstår inte mer än att något måste ligga emot något annat och skapa friktion, förmodligen bromsrelaterat.

Jag är väldigt tacksam för att jag kom hela vägen hem och inte blev stående på vägen. Fast nu vågar jag inte köra med bilen, så jag kom inte iväg till mässan idag. Därför känns det inte riktigt som söndag.

Jag berättade för grannen när hon var ute med hundarna och hon berättade vidare för sin man som sedan ringde på dörren och sa att han kan komma hit och titta på det i kväll. Vad skönt det är med snälla grannar! Nu får vi se vad han säger, om det blir att ringa verkstan i morgon eller om han vet hur man kan fixa det på egen hand. Usch, ibland är det där med bilar alldeles för spännande…

 

 

 

 

 

One Response to “Dålig tajming”

  1. Monica (syssling) skriver:

    Vackra knypplingsarbeten.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu