Fogrensning

juli 3rd, 2016

Att rensa plattfogar är det värsta av alla utearbeten. Inte för att det är så tråkigt, utan mer för att det inte alls är bra för ryggen. Växterna sitter väl förankrade med rötterna under plattorna och kräver kraft för att få loss på ett helt annat sätt än i trädgårdslanden. Inget bra för en dålig rygg.

I år drabbades jag dock av en snilleblixt och började gå ut med äggkokningsvattnet på morgonen och hälla det i fogarna för att ta död växterna. Tid tog det ju innan hela terrassen blivit behandlad, och de vissna växterna såg väl lite tråkiga ut. Men oj, så mycket lättare det blev att rensa.

CIMG2087

 

Nu när jag vet att det funkar, har jag börjat med samma behandling på gångarna på framsidan. Och så ska jag hålla efter terrassen och gå dit med en slurk hett vatten så fort nya växter börjar visa sig, har jag tänkt.

(Dessutom dör i alla fall en del av myrorna som bosatt sig under plattorna. En positiv bieffekt. )

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu