Kaffekvarn

juli 7th, 2016

Jag brukar inte dricka eftermiddagskaffe, men idag gjorde jag ett undantag. Jag har nämligen köpt en kaffekvarn.

CIMG2127

 

Jag har varit sugen på det i något år och härom dagen när regnet jagade in mig, satte jag mig och letade information på nätet. Att det skulle bli en handvevad traditionell träkvarn var givet. Men det finns så många att välja på. Till sist, efter att ha läst massor med omdömen, bestämde jag mig för en Zassenhaus Brasilia. Inte den billigaste, Men jag är ju av den åsikten att redskap man använder ofta ska vara bra och jag hade presentpengar att använda. Sedan jämförde jag priser och det lönade sig. Den jag köpte var mer än femhundra kronor billigare än den dyraste.

Jag har läst på en hel del om att mala kaffe och har förstått att det kan ta några försök innan man hittat rätt grovlek. Mycket riktigt blev det för finmalet för mig som brygger i presskanna. Därför blev det lite för starkt och sumpigt. men när jag hittat rätt, kommer det nog att bli väldigt bra.

CIMG2129

 

 

Kvarnen är jag nöjd med. Det gick snabbt att mala och var inte alls tungt. Bäst är att sätta sig på en stol med kvarnen mellan knäna. Det enda jag hade önskat är någon form av märke på ratten som ställer in grovleken, det skulle göra det lättare att hitta rätt läge. Men det går nog att ta en spritpenna och dutta dit en liten prick.

Nu får vi se hur länge det dröjer innan jag köper råkaffe och försöker rosta själv. Känner jag mig själv rätt, kommer jag att hamna där förr eller senare.

2 Responses to “Kaffekvarn”

  1. Cecilia skriver:

    Jag visste inte att det fanns handdrivna kvarnar att köpa, så trevligt!

  2. Anette skriver:

    Så mysigt! Och så gott med eget malt kaffe! Tycker absolut att du ska prova att rosta kaffet själv.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu