Squash och barndomsminnen

juli 8th, 2016

Jag har hunnit äta två-tre squash, men idag skördade jag de tre första för infrysning. Det är den grönsak som är enklast att skörda. Bara plocka, skölja av, tärna och stoppa direkt i frysen. Det går på nolltid. Man behöver inte ens styckfrysa dem, de brukar gå bra att få isär i alla fall. I värsta fall får man dunka burken i bänken ett par gånger.

CIMG2130

 

CIMG2135

 

CIMG2138

 

 

 

Jag har hittat en rolig sajt som heter Radiogodis. Där finns en massa radioprogram, upplagda från privata inspelningar på kassett och i några fall till och med rullbandspelare. Det är lite svårt att hitta, man får leta runt en del. Någon sökfunktion finns inte. Men oj, vad kul det är! Här finns program ända från 30-talet till idag. Men det jag lyssna på är framför allt 70- och 80-tal, det vill säga det som hördes i radio när jag var mellan tio och tjugofem år ungefär.

När jag lyssnade på ett avsnitt av Svensktoppen från 1973 kom jag att tänka på en sak. När jag lyssnade på Svensktoppen i lågstadieåldern trodde jag att låtarna spelades live i studion och jag tyckte att det var så fantastiskt att att det alltid lät precis likadant och att ingen någonsin spelade eller sjöng det minsta fel. Jag undrar så varför jag tänkte på det viset. Vi hade grammofon, så jag borde ju ha fattat att de spelade skivor. Det är roligt när de där minnena av hur man tänkte dyker upp, det är inte så ofta det händer mig. De flesta minnena handlar om händelser och känslor.

 

 

 

 

3 Responses to “Squash och barndomsminnen”

 1. Cecilia skriver:

  Sådana där feltänk är kul när de dyker upp. Man har ju liksom ingen anledning att ifrågasätta sina tankar i sådana vardagliga frågor och det är kanske inget man pratar om med andra så det brukar bli ett plötsligt utifrånperspektiv!
  Squashen ser finfin ut, härligt att ha i frysen!

 2. Anette skriver:

  Tack för tipset om Radiogodis. Jag minns att jag satt i min lilla korgstol och lyssnade på Svensktoppen när jag var liten. Idag tycker jag det har fel namn för största delen sjunger ju på engelska… Squash har jag aldrig kommit på att varken odla eller äta. Men det ser ju gott ut så man kanske ska prova!

  • KataM skriver:

   Minns faktiskt inte när jag lyssnade på Svensktoppen senast, men det måste vara minst femton år sedan. Är ljudkänslig och orkar inte ha ljud omkring mig hela tiden. Så när jag lyssnar på musik väljer jag det jag verkligen gillar, och de senaste decenniernas musik är inte riktigt min kopp te, även om det finns undantag.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu