Trädgårdsflit

juli 11th, 2016

Idag har jag gjort min första skörd av både sockerärtor och dill. Ärtorna är inte så många, men jag har läst att det är bäst att skörda dem i omgångar, för det stimulerar blomningen och ger större skörd i slutändan.

CIMG2145

 

CIMG2149

 

Vädret har varit omväxlande, ömsom sol och varmt, ömsom regn och småkyligt. Bra väder att växla mellan att vara ute och inne.

Idag har också årets första myror svärmat. De kröp fram när jag drog upp några röllekor som växte mitt i deras bo. Kände mig nästan lite elak när jag störde dem i i kärleksförberedelserna, men jag visste ju inte att de bodde där.

CIMG2151

 

Jag hoppas kunna ta resen av dillen i morgon, men det får bero på vädret och orken.

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu