Vistra

juli 26th, 2016

Tack, Cecilia och Anette för era kommentarer. Det stärkte min aning om att det handlar om något slags regenatfibrer. Så jag googlade vidare utifrån det och till sist hittade jag faktiskt lite information.

Problemet var att jag sökte på engelskspråkiga sidor, men Vistran var tysk. Nu är min tyska inte så bra, men jag när jag visste lite mer kunde jag faktiskt hitta information på engelska. Som jag förstår det, är det i grund och botten rayon det handlar om. Men Vistran utvecklades av IG Farben åren före andra världskriget. 1934 besökte Hitler själv fabriken och var mycket nöjd med kvalitén. Kanske blev namnet Vistra så förknippat med Nazityskland att man slutade använda det efter kriget. Eller kanske IG Farben slutade tillverka det och andra fabriker med andra namn för samma sak tog över. Kul i alla fall att få veta lite mer!

 

2 Responses to “Vistra”

  1. Cecilia skriver:

    Jag frågade mamma och hon kände igen namnet men kunde inte komma ihåg några detaljet. Kul, så lärde vi oss något!

  2. Anette skriver:

    Önskar att min farmor levt, hon var sömmerska från 1920-1970 ungefär. Hade varit så roligt att få höra om hon hade vetat vad det var! Förstår om de böt namn om det förknippades med Hitler!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu