De där enkla sakerna som gör livet så mycket lättare

juli 27th, 2016

Idag samverkade väder och ork, så jag tog mig för att måla sista omgången på ateljéväggen. Och då plockade jag också fram en sak som jag köpte i vintras men inte kom ihåg när jag målade häromdagen.

Det är en liten burk som man hänger på färgburken för att förvara penslarna i.

CIMG2249

 

Jag har lätt för att kladda och behöver en lite mindre pensel till finliret. Hittills har jag hållit den pensel jag inte målar med i vänster hand, samtidigt som jag hållit mig i stegen. Det har gått, men varit lite bökigt. Tänk att en plastburk för några tior kan göra en sådan skillnad!

Nu är både väggen och fodren färdigmålade. Några timmars torkning bara, så kan jag flytta tillbaka växterna till sina rätta platser. Just nu står de huller om buller på terrassen.

CIMG2253

 

I eftermiddag hoppas jag kunna fortsätta med de andra sidorna. Problemet är att solen alltid ligger på någonstans. Alltså får man ta en bit i taget, i stället för att köra järnet och bli klar.

4 Responses to “De där enkla sakerna som gör livet så mycket lättare”

 1. Anette skriver:

  Det blir så fint! Törs inte titta på vårt hus och jämföra. Hua, det borde målats för flera år sedan men det finns så mycket annat att göra. Just nu packar vi det sista i husbilen för en veckas fiske i fjällen. VI åker från denna oerhörda hetta och är enligt SMHI lovade 13 grader och regn dit vi ska…. Nåja, vi är ju inte gjorda av socker så vi lär väl inte smälta i blötvädret :-)

  • KataM skriver:

   Tänk om vädret kunde vara lagom här i landet Lagom. Hoppas att SMHI har fel och att ni får runt tjugo grader och mestadels soligt. Och så önskar jag er god fiskelycka. Det lär väl dyka upp lite bilder på din blogg som får det att vattnas i munnen på mig.

 2. Cecilia skriver:

  Jag trodde jag gjorde sista rycket med målningen igår men det behövs ett sista lager som jag får på idag. På min pensel finns en liten krok som fungerar perfekt när burken inte är helt full…
  Men så mycket trevligare förgerna är numera, kommer ihåg hur allt skulle tvättas i lösningsmedel, inklusive händerna. Numera kör jag med tunna gummivantar, nästan sådana som de har i vården så slipper jag det problemet.
  Skönt när ett så stort projekt som ditt börjar bli klart och fint har det blivit!

  • KataM skriver:

   Nästa år blir det fönster och dörrar. Och jag har många. Fasar lite för det redan.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu