Skörd

augusti 4th, 2016

Nu är det skördetider. I går plockade jag upp det mesta av den gula löken och förvällde spritärtor, brytbönor och vaxbönor. Idag står squash och tomater på tur.

Den här omgången tomater ska jag ugnsrosta sakta tillsammans med vitlök, salt, svartpeppar, timjan och olivolja. Sedan styckfryser jag dem. Det här blir så gott att det redan vattnas i munnen på mig när jag tänker på att ta fram dem i vinter.

CIMG2293

 

 

Så tog jag mig an ett par minisquash. Mini och mini, förresten. En av dem fick växa till sig lite för mycket, eftersom jag inte såg den.

CIMG2289

 

 

Nu ligger den och en i lite mer normalt format och torkar.

CIMG2294

 

 

Det är en del jobb med att ta hand om grönsakerna, men sedan blir det desto enklare, när det bara är att öppna en burk och plocka fram en eller annan form av grönsaker färdiga för användning utan att behöva rensa och skära.

6 Responses to “Skörd”

 1. Laila skriver:

  Tomaterna äter vi nog upp allteftersom de mognar, men har du tips på hur man kan ta till vara chili så tar jag tacksamt emot. Vi får minst sagt masdor av dem..

  • KataM skriver:

   Ledsen, just chili odlar jag inte. Paprika däremot har jag massor och de går bra att både torka och frysa (skär i lagom bitar, ingen förvällning) och det borde väl funka för chili också.

 2. Cecilia skriver:

  Så härligt att ha all den där fina maten till vintern. Det ligger ju arbete bakom men så f år du riktig mat, inget fusk!

 3. Anette skriver:

  Det ser fantastiskt gott ut med tomaterna. Det måste jag prova även om jag måst köpa dem.

 4. Cecilia skriver:

  Fale Artut steker ju gröna tömater, undrar om ditt recept funkar på gröna för mina tycks inte vilja rodna.

  • KataM skriver:

   Det borde väl gå. Själv är jag lite misstänksam mot omogna tomater, som innehåller solanin. Samtidigt vimlar nätet av recept på omogna tomater, så många verkar ju äta dem utan att få besvär. Men för att vara på den säkra sidan brukar jag låta mina gröna eftermogna inomhus i stället.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu