Modern teknik av äldre snitt

augusti 19th, 2016

En av de saker jag tog med mig hem när jag var i föräldrarnas sommarstuga var min första miniräknare. Instruktionshäftet finns kvar och den är också garantisedel. Därför kan jag se när jag köpte den – i januari 1977. Då gick jag i sexan och jag minns det väl. Det var inte många som hade miniräknare då och det kändes stort och märkvärdigt. I skolan fick man så klart inte använda dem, men jag förmodar att jag tog den till hjälp när jag gjorde matteläxorna.

Nu har jag satt i batterier och kan konstatera att den fungerar felfritt. Räknaren jag hade i köket dog för ett tag sedan, så det här blir en bra efterträdare. Jag måste bara komma ihåg att stänga av den när jag är klar. Ingen automatisk avstängning här, inte.

CIMG2462

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu