En bekantskap jag gärna gör

augusti 25th, 2016

Jag har inte använt mitt parasoll på några veckor, utan det har stått där nedfällt. Idag fick jag syn på spillning på foten och blev lite nyfiken. Jag vet att diverse nattfjärilar brukar bo där på dagtid, men de brukar ju inte lämna sådana spår efter sig. Och inte kunde det väl vara fjärilslarver som höll till där, de vill ju vara på växterna.

CIMG2557

 

Spänd på vad jag skulle hitta tog jag tag i parasollet och skakade. Till min förvåning flög det ut en fågel. Fast den hade så konstiga färger, brun kropp och gråa vingar, som inte alls stämde med någon fågel jag känner till. Och den flög så konstigt, runt, runt i cirklar, och verkade helt förvirrad. Plötsligt föll polletten ned – det var en fladdermus! Den krockade nästan med mig och jag drabbades av ett skrattanfall, som delvis hänger ihop med ett fladdemusrelaterat barndomsminne.

Stackars krake, där sov den så gott och så kom jag där och väckte den så brutalt. Inte konstigt att den var förvirrad.

Själv blev jag glad, fladdermöss har jag gärna omkring mig. De äter massor med mygg och det är ju aldrig fel. Men jag blev förvånad, trodde att de alltid bor ganska högt upp. Jag har faktiskt funderat på att skaffa en fladdermusholk, men avfärdat tanken med att mitt hus nog är för lågt. Jag kanske ska tänka om…

 

 

2 Responses to “En bekantskap jag gärna gör”

  1. Cecilia skriver:

    Åh, så trevligt! Jag har inte sett några vid vår stuga men nere vid ån finns det. Bra små kryp!

  2. Anette skriver:

    Fladdermöss hade vi under taket i det förra huset jag bodde i. Jag tycker att det är lite läskigt att se dem på nära håll. De ser verkligen ut som flygande hundar.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu