Sorg och bedrövelse och lite ull och garn

augusti 28th, 2016

För lite sedan fick jag veta att min älskade garnaffär Vadstena Ull & Garn ska slå igen. Det har varit en sådan förmån att ha bara några kilometer till ett sådant garnparadis. Men mest av allt kommer jag att sakna stickcaféet som har varit så otroligt trevligt. Samtidigt förstår jag ju att det är mycket jobb med det och att det kan kännas lagom att sluta efter tio år.

Nu är det bara två caféer kvar, och det känns riktigt ledsamt. Men det finns en lite tröst i bedrövelsen, för det är utförsäljning på alla garner. Det, i kombination med handarbetshelgen för ett par veckor sedan och besöket i Vimmerby, har fyllt på mitt lager lite grand.

CIMG2562

 

Den stora vita härvan och det röda nystanet är ullgarner som ska förvandlas till tvåändsstickade vantar och mössa när jag lärt mig behärska konsten lite bättre.

Det petrol-färgade längst fram är nya Kalinka med ull och lin blandat. Gamla Kalinka med bara lin älskar jag och har stickat flera tröjor av, och detta har jag suktat efter sedan det kom. Det var egentligen fortfarande för dyrt, men det här var kanske den bästa chansen jag kommer att få, so be it.

De beigea nystanen i mitten längst upp är ett bomulls- och lingarn som ska bli ett linne.

De två lila är Lett-Lopi köpta som komplement till ett gäng jag köpt tidigare. Det ska bli en kofta, men jag är rädd att jag köpte lite för lite förut.

De gråa, runda ska bli en sommartopp. Det är också en gammal bekant, Elvira by Permin, bomull, silke och hampa.

De tre härvorna längst fram till höger är från Ölands Ullcentrum. De sponsrade hantverkshelgen i Hunnevad och det här låg i den goodiebag vi fick. Det är två härvor av deras tvåtrådiga ullgarn och en härva Linea, som består av tre trådar lingarn och en bomull. Det har jag stickat i och tycker mycket om.

I påsen, slutligen, ligger alpackaull som en av deltagarna på handarbetshelgen lät dem som ville ta för sig av. Fantastiskt! :-)

 

 

One Response to “Sorg och bedrövelse och lite ull och garn”

  1. Cecilia skriver:

    Tråkigt med garnaffären och gemenskapen på stickcaféerna som försvinner… Fint garn, trevligt att ha i lager, liksom alpackan’

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu