Organiserat

oktober 20th, 2016

AnJa frågade på sin blogg hur vi andra organiserar våra stickor och virknålar. En bra idé för ett blogginlägg. :-)

Nu för tiden använder jag mig bara nästan av KnitPro:s tippar och kablar och strumpstickor när jag stickar. Till tipparna och strumpstickorna har jag ett specialsytt fodral med plats också för ett stickmått.

cats

Kablarna, ändpluttarna, ”nycklarna” och markeringsbrickorna för stickstorlekar ligger i ett annat litet fodral.

cats

 

I ett tredje finns måttband, sax, nålbrev, flätstickor, stickmarkörer och typ en million andra saker man behöver.

CIMG2764

 

Med hjälp av den lilla haken kan man hänga den utanpå min stickpåse, för att lättare komma åt den.

CIMG2765

 

Alla de här finfina grejerna köpte jag för många år sedan av Stickfrossa som hade en butik på nätet som tyvärr inte finns mera.

I stickpåsen ligger förutom ovan nämnda fodral en liten kartong för rundstickor,

cats

 

och ett fult plastfodral för virknålarna.

CIMG2766

 

Och lite annat smått och gott.

Ja, och så stoppar jag ned pågående stickning och projektboken, där jag skriver minnesanteckningar allt eftersom stickningen fortlöper, när jag ska iväg någonstans. Välorganiserat och allt på sin rätta plats. Underbart när man är virrig och okoncentrerad!

2 Responses to “Organiserat”

  1. Cecilia skriver:

    Ja, du har verkligen ordning på sakerna! Särskilt fodralet med tipparna tycker jag om!

  2. Anette skriver:

    Åååh, du var smart nog att beställa från Stickfrossa! Jag satt flera gånger och suktade över de fina sakerna hon hade men blev dumsnål och tänkte att jag kan fixa något själv. Och på den vägen är det…. Ha en fin helg!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu