Ny erfarenhet

november 15th, 2016

Jag köpte några härvor BC Garn alpaca bouclé på rea i november förra året. Med halva priset på reapriset gav jag bara 143:- för garn till en tröja. Sedan blev garnet, som så ofta, liggande. Det är som om jag måste suga på saken ett tag, innan jag kan bestämma mig för exakt vad jag vill göra med det.

Nu när kylan kom väcktes lusten till en ny, riktigt varm och gosig tröja, så nu har jag satt igång. Det är första gången jag stickar i bouclégarn och jag vet inte riktigt vad jag tycker. Resultatet kommer nog att bli bra, men själva stickningen är inte det smidigaste jag varit med om. Stickorna har en tendens att trassla in sig i alla de små öglorna, så ibland vet jag inte riktigt vad som är och vad som inte är en maska. Dessutom gör det mjuka fluffet att det är svårt att riktigt se vad man håller på med och det ställer till det lite eftersom modellen kräver förkortade varv. Det är inte lätt att se var jag vände på föregående, så jag får använda mig av markörer för att hålla koll på saker och ting. Men med god belysning och tålamod hoppas jag att det ska gå bra.

CIMG2806

2 Responses to “Ny erfarenhet”

  1. Fale Artut skriver:

    Jag tror att sånt garn är roligare att väva med! Jag tycker också att det var onödigt mycket tid och trasslar…….. Men fint blir det!

  2. Monica (syssling) skriver:

    Jag har också stickat i sånt garn och håller med dig om att det inte är det lättaste

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu