Bildgåta

februari 3rd, 2017

Kan ni gissa vad det här är? Någon?

CIMG3009

 

Svar: nästan en hel upprepad ärm.

Jag märkte redan sist jag provade att den verkade sitta lite tajt, men intalade mig själv att det nog skulle fixa till sig med tiden. Jag har stickat så mycket efter det här mönstret och aldrig haft några problem med ärmarnas passform. Men när jag kommit en bit nedanför armbågen provade jag igen och insåg att det inte fanns en chans att få den tillräckligt vid ens med en rejäl blockning. Så det var bara att sätta igång att riva upp. Ärmkullen får vara som den är, där fungerar det. Men minskningarna måste göras betydligt mer sällan.

Jag vet precis vad som gått fel och jag har bara mig själv att skylla. Stickar man en tjock vinterkofta, ska man naturligtvis inte använda det gamla vanliga bystmåttet, utan mäta UTANPÅ en tröja av det slag man tänkt att bära koftan över.

På kroppen funkade det bra, fast jag borde börjat tänka till redan där eftersom jag för ovanlighetens skull måste öka livet lite för att få den att sitta bra över ändan. Men med ärmarna funkade det alltså inte alls.

Ja, ja, nu är det upprepat och det är bara till att ta nya tag och se glad ut. :-)

2 Responses to “Bildgåta”

  1. Cecilia skriver:

    Varför är man så bra på att förtränga? Man vet ju i god tid att det inte blir bra och ända stickar man på…
    Bra att du kom till beslut innan koftan var klar!

  2. Anette skriver:

    Aj, aj, aj. Det är tur att du är så tålmodig!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu