Fortsatta vårkänslor

februari 18th, 2017

Det är inte mer än ett par plusgrader, men i varmaste hörnan av terrassen där solen låg på var det riktigt skönt. Så nu har jag ätit årets första middag utomhus, ärtsoppa och ostsmörgås med alfalfa-groddar. Härligt!

Sedan tog jag kameran med mig ut i trädgården. Julrosorna blommar, som man kan förvänta sig så här års.

CIMG3055

 

Jag brukar inte tömma odlingslådorna helt på hösten. Vissa saker tar jag bort, men sådant som kan återkomma på våren och sådant som kan fröa av sig får stå kvar. Och nu har det börjat spira så smått. Ett par små morotsplantor tittar upp under de vissnande stjälkarna från förra året.

CIMG3054

 

Ruccola och några andra bladgrönsaker har också tittat upp.

CIMG3050

 

Rättikan som det inte blev något av i höstas ha tagit fart. Det ska bli spännande att se om det blir några rötter att tala om.

CIMG3052

 

Och så kunde jag skörda en rädisa, som var lite pepparstark men god ändå.

CIMG3057

 

Jag ska ta och lägga fiberduk över just den bädden, för att ge det som växer där lite bättre förutsättningar.

2 Responses to “Fortsatta vårkänslor”

  1. Cecilia skriver:

    Jag läser mer och mer om saker som år växa eller i alla fall gro under vintern. Spännande!

  2. Anette skriver:

    Så härligt det ser ut! Och att så inomhus i väntan på våren verkar härligt.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu