Uteliv

februari 20th, 2017

Idag har det varit åtta grader varmt, så tomaterna och kapkrusbäret fick komma ut och lufta sig en stund. Som extra sällskap fick de lite bladgrönsakersom jag inomhusodlar. I den fyrkantiga krukan växer rucola, i balkonglådan lite olika blad.

CIMG3058

 

CIMG3059

 

Jag fick också vara ute, och ägnade mig åt att klippa sönder grenar från tallarna som jag beskar i höstas. Jag har kommit på ett bra sätt att klippa småkvistar. Jag lägger dem i en soptunna utan säck, sedan tar jag den långskaftade grensaxen och klipper slumpartat bland kvistarna. Det går rätt snabbt att få ned dem till en storlek som funkar att lägga över i en sopsäck och slänga.

CIMG3060

 

De grövre grenarna sparar jag. I går kom jag på att jag faktiskt kommer att ha användning för dem lite längre fram i vår. Mer om det när det blir dags.

Tyvärr kunde jag inte klippa så mycket som jag ville, för min onda armbåge började protestera efter ett tag. Då drog jag upp lite ogräs i en av odlingsbäddarna och täckte den sedan med löv. Det skulle jag gjort i höstas, men då blev det inte. Nåja, bättre sent än aldrig.

2 Responses to “Uteliv”

  1. Cecilia skriver:

    Här har inte varit uteväder idag, annars ser det ju härligt ut att kunna vara ute och arbeta! Och lufta sig, om man är tomat eller kapkrusbär!:-)

  2. Anette skriver:

    Så mysigt att få komma ut och lufta sig :-) . Här har vi haft ett j-a snöoväder idag och det ska tydligen fortsätta i morgon.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu