Kärt barn har många namn

februari 23rd, 2017

Drillborr. Borrskaft. Handborr.

Min har en gång varit farfars och med pappa som mellanhand kom den i min ägo för runt tjugofem år sedan, tror jag.

Den är gedigen i metall och trä och jag har verkligen tyckt om att borra med den, jag gillar ju gamla handverktyg av bra kvalité.

Men nu vill inte chucken hålla fast borren längre. :-(  Kanske skulle den gå att laga, men jag begriper inte hur. Förmodligen skulle man behöva ett specialverktyg. Och att få tag på en ny chuck som passar till en så gammal borr är nog inte heller att hoppas på. Jag har letat på nätet i förhoppning om att hitta en likadan, men förgäves. Så kanske får jag ge mig och köpa en ny, fast det bär emot. Trist och tråkigt är det.

CIMG3062

 

 

4 Responses to “Kärt barn har många namn”

 1. Anette skriver:

  Gubben min säger att du kanske har tappat någon bit längst fram. Hur ser det ut inuti? Finns alla delar kvar som smiter åt om borren? Annars är det nog ganska kört om du inte har kvar bitarna. Kan du ta en bild rakt framifrån så man ser hur chucken ser ut?

  • KataM skriver:

   Så vitt jag förstår är alla bitar på plats. Men jag har fotat och gör ett särskilt inlägg med bilderna.

 2. Cecilia skriver:

  Jag köpte en gång i min ungdom en liknande men väldigt billig borr. Den var av dålig kvalitet men jag gillade den ändå. Kanske kan du hitta en borr på loppis att byta chuck med?

  • KataM skriver:

   Jo, jag har tänkt på det. Inte att fara runt och leta bara efter en ny chuck, men att ha det i tankarna när jag besöker loppisar.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu