Bra bok vilken väcker vårkänslor

mars 14th, 2017

(Som överskriften antyder gillar jag allitterationer :-) )

Jag läser just nu en väldans trevlig bok. Jag har svårt med att läsa, på grund av koncentrationssvårigheter. Mest blir det ljud- och talböcker numera. Men jag gillar ju det där med att läsa själv och med vissa böcker kan det fungera. Som den här, som är väldigt lättsamt skriven, består av fristående kapitel och är både spännande och lärorik.
CIMG3138

 

Omslaget kan förleda en att tro att det är en fälthandbok, men så är det inte alls. Den innehåller faktiskt inte en enda bild på humlor, förutom just på omslaget. Däremot får författaren, som är professor i biologi i England, in en massa intressanta fakta om humlor i en personligt skriven text. Det är långt ifrån en akademisk avhandling, men förmedlar en massa kunskap. Jag läser med glädje och funderar samtidigt över hur jag ska göra trädgården riktigt humlevänlig framöver. Och så ser jag fram mot att läsa hans bok Galen i insekter. Den ligger på köksbordet och väntar.

 

 

One Response to “Bra bok vilken väcker vårkänslor”

  1. Anette skriver:

    Visste inte ens att det fanns så många olika sorters vackra humlor!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu