Fådd ull

mars 13th, 2017

När goda vänner till mina föräldrar flyttade från hus till lägenhet och måste göra sig av med saker, fick jag en del textilrelaterat. Bland annat ett dussin rullar med förgarn, som väger mellan sextio och sjuttio gram styck.

CIMG3109

 

De har nog bra många år på nacken och är väldigt sköra, så jag har inte vetat om det skulle gå att spinna dem. Jag har varit halvt om halvt beredd på att få förvandla dem till kardrullar.

Men när nu spinnrocken kom fram, bestämde jag mig för att i alla fall försöka. Först brast det bara i småbitar. Men med högsta utväxling, minimalt pådrag och silkesvantarna på så går det faktiskt. Jag både spinner och tvinnar löst för att få ett lite fluffigt garn. Sedan får jag tvätta härvorna ordentligt med ulltvättmedel, för det är ganska smutsigt och luktar rätt mycket får. Lukten är ju bara trevlig, men smutsen måste bort.

De första härvorna är tvättade och klara och de blev riktigt bra. Jag är nyfiken på vad det är för ull. Det är rätt kärvt, inget att ha direkt mot kroppen, men det skulle nog kunna bli en varm och go kofta.

CIMG3137

2 Responses to “Fådd ull”

  1. Cecilia skriver:

    Det ser jättefint ut, och snabb är du!

  2. Anette skriver:

    Säger detsamma! Du är verkligen snabb att spinna. Och jämnt och fint blir det!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu