Tequila sunrise

mars 12th, 2017

För rätt länge sedan nu var jag med i en fiberklubb. Det var roligt; man fick chansen att prova olika fibrer och färger. Det lite tråkiga var förstås att det inte blev tillräckligt mycket av varje sort för att räcka till ett större projekt och man kan ju inte ha hur många sjalar som helst. ;-) Så en två av fiberomgångarna har blivit liggande ospunna, men nu när rocken kom fram bestämde jag mig för att förvandla dem till garn.

Den första är islandsull. Den är kärv, har attityd, men var riktigt rolig att spinna. Färgen heter Tequila sunrise och är alldeles underbar med sina orange/rosa färgskiftningar. Jag ville hålla färgerna rena, så jag valde att kedjetvinna.

CIMG3095

 

CIMG3101

 

Lite ojämnt blev det, det märks att jag lagt av mig lite. Men jag är nöjd ändå.

Här syns överst det färdigtvinnade garnet och unders singeln.

CIMG3115

 

Till sist den färdiga härvan efter blötläggning och tyngdbehandling under torkningen. Tror att det blev alldeles lagom i slutändan, fast det verkade lite för hårt tvinnat från början.

Trots idoga försök har jag inte fått till färgerna riktigt rätt. Det drar mer åt orange i verkligheten än på bilden.

CIMG3133

 

4 Responses to “Tequila sunrise”

 1. Cecilia skriver:

  Åh, vilket vackert garn!
  Klokt att kedjetvinna så att det inte bara blev allmänt rosa-orange.
  Nej, nej, inte du och inta AnJa! Verkligen inte och hade någon av er skrivit något som sårat eller stört mig hade jag nog frågat, vi är ju bloggvänner sedan länge och sådana kan man ju lita på! Nej, du är ju en av de fyra som jag tror förstår när jag skojar!<3

 2. Cecilia skriver:

  För övrigt roligt att se min spinnrocks like hos dig. Väldigt nöjd med min!

 3. gunvor skriver:

  Vilka underbara färger i det kedjespunna garnet! påminner lite om de rosorna som vi just nu njuter av.

 4. Anette skriver:

  Ljuvligt garn!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu