Nu har jag så jag står mig ett tag

mars 18th, 2017

235 kronor för bikarbonat, det kan kännas lite blodigt. Men å andra sidan handlade det om fem kilo. Jo, det går åt en del bikarbonat hos mig, och hållbarheten är lång. Jag lade dit en tändsticksask så att det syns hur stor påsen är.

CIMG3148

 

Fem kilo för 235 kronor, det blir alltså 47 kr/kg. Köper man en vanlig liten påse i affären, blir kilopriset istället ungefär 370 kronor. Och det är livsmedelskvalitet på det jag köpte, så där är ingen skillnad.

Jag köpte det hos Opella, inte det första jag handlat hos dem. Och de säljer i lite olika mängd. Jag hade kunnat  komma ned på 16 kr/kg, men jag tyckte att 500 kilo kanske ändå var att ta i…

 

5 Responses to “Nu har jag så jag står mig ett tag”

 1. Fale Artut skriver:

  Hur använder du det? Alltid roligt att lära något nytt!

  • KataM skriver:

   Åh, det går att använda till massor, jag har bara testat en bråkdel. Framför allt har jag det till fläckborttagning på både textilier och hårda ytor (toppen för te-och kaffefläckiga koppar!), spis- och ugnsrengöring, avloppsrensning (tillsammans med ättika) hemgjord deodorant, mjöldaggsbekämpning och allmän städning.

   Här finns en länk till en sajt med massor av bra tips. Jag provar mig fram efter hand. http://www.kostdemokrati.se/margareta/2013/09/02/vad-ar-bikarbonat-nahco3/

 2. Cecilia skriver:

  Deodorant låter intressant! Dessa små plastburkar fyllda med elände och jag måste ju ha något, lärare som luktar svett är en styggelse!

 3. Laila skriver:

  Tack för tipset!
  Deo med bikarbonat fick jag sluta med, fick allergiskreaktion, men jag hittade en naturlig utan som fungerar bra för mig.
  Bikarbonat går det mycket av ändå här. Bra också att den håller livsmedelskvalité. Går lite bikarbonat ibland till orolig mage…

 4. Anette skriver:

  Oj, vad mycket det kan användas till!!! Tack för tipset att det går att köpa i storpack! Det har jag inte tänkt på att kolla.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu