Färdigspunnet

mars 17th, 2017

I går spann jag färdigt förgarnet. När jag kom till de båda vita rullarna, visade det sig att det var tunnare än det grå. Efter att ha spunnit det, velade jag ett tag mellan att tvinna det fyrtrådigt och få det lite tjockare, eller tretrådigt och få det lite tunnare. Det som till sist avgjorde saken var att jag bara äger fyra spolar till rocken. Fyrtrådigt skulle alltså ha krävt antingen kabelvinning på rocken eller vanlig tvinning på slända och inget av de alternativen lockade.

Medan duschkabinen blev monterad, mätte och vägde jag garn och satte sedan etikett på härvorna.

Det grå slutade på 600 gram, 227 m/hg och det vita på 109 gram, 260 m/hg. Det är tillräckligt nära i tjocklek för att de nog ska kunna gå att kombinera om jag bestämmer mig för det. Totalt blev det 1 470 meter trevligt garn. Det vita är lite mjukare och mindre stickigt än det grå. Det skulle nog gå att ha direkt mot huden.

CIMG3166

 

CIMG3172

3 Responses to “Färdigspunnet”

 1. Cecilia skriver:

  Åh, så fint garn du gjort! Och mycket!

 2. Fale Artut skriver:

  Det ser härligt ut!

 3. Laila skriver:

  Mysigt!
  Det finns en bra nybörjar slända och ull som väntar på mig bara vi kan ses, dess nuvarande ägare o jag… Hoppas kunna få till en spinnrock så småningom också ☺

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu