Ytterligare förnyelse av hemmet

mars 17th, 2017

Ny kyl och frys i förra vecka, följdes idag av ny duschkabin.

Jag lyckades ju sabba dörren till den gamla när jag städade i december. Efter några veckor ramlade den bort helt, men helgerna kom i vägen och gjorde att det tog lite tid innan jag tog tag i det där med att skaffa en ny. Och när jag sedan kollat priser på två ställen, måste jag ju bestämma mig. Sedan hade firman med bästa priset massor att göra och det hela drog ut på tiden. Efter att ha ringt och tjatat ett antal gånger sista veckan, ringde till sist han som är något slags chef upp, och sa att han skulle ta tag i det själv. Sedan gick det kvickt och nu har jag en ny fin kabin. Den har glas istället för plast som det var på den gamla. Tjusigt värre!

Nedmonteringen av den gamla gick snabbt och lätt.

CIMG3153

 

CIMG3157

Och när montören sedan åt frukost, passade jag på att städa ordentligt och rensa avloppet. Så nu är det riktigt rent och fint.

CIMG3162

Monteringen av den nya kabinen var det heller inga problem med. Men när blandaren var på plats och skulle testas, visade det sig att den var sprucken. Alltså, det var inte någon tätning som var dålig eller så, utan själva metallen hade en spricka. Montören som inte precis var purung, sa att han aldrig varit med om något sådant förut. Så det var inget annat att göra än att fixa fram en ny, vilket innebar att jag i slutändan fick en bättre blandare till samma pris.

Och nu är den på plats, nya kabinen. Det ska bli trevligt att kunna duscha utan att hänga handdukar i dörröppningen som ett slags primitivt duschdraperi.

CIMG3167

 

 

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu