Smått frustrerad

mars 26th, 2017

De halvhjärtade försök jag tidigare gjort att förvandla min ”äng” (dvs min oklippta gräsmatta) till en verklig äng, har inte gått så bra. De ängsblommor jag sått där har klarat sig ett år eller två, men sedan dukat under av allt för mycket näring och det livaktiga gräset.

Men nu har jag gjort upp en plan för att få till det. Punkt nummer ett i sagda plan, är att gräva bort en bit av grässvålen så djupt jag förmår och lägga dit mager jord istället. Som förberedelse har jag täckt en bit av gräsmattan med frigolit. Det är inte vackert, men kan jag försvaga gräset så kommer grävarbetet att bli lite enklare, tänker jag mig.

CIMG3180

 

Punkt nummer två i min plan var att så ängsskallra. Det är en halvparasit, som försvagar gräset och jag hittade tipset antingen i humleboken eller uppföljaren, minns inte vilket. Ängsskallran finns i Sverige, men jag har inte sett den härikring. Förmodligen trivs den inte i ett så utpräglat odlingslandskap. Så jag tänkte att jag skulle hitta fröer att köpa på nätet. Men jag har sökt och sökt utan att hitta några och det är därför jag är frustrerad. Samma usla resultat har jag fått när jag sökt på andra halvparasiter, som ju också borde fungera. Det hade ju varit trevligt att kunna ta naturen själv till hjälp för att försvaga gräsmattan. Nu får jag väl fixa det på egen hand.

Våren fortskrider. De små lila krokusknopparna som stuckit upp huvudet ur jorden i måndags är nu fullt utslagna och har fått sällskap av kompisar i andra färger.

CIMG3181

 

Och klematisen på terrassen som på klematis typiska sätt har verkat helt död, har nu rejäla knoppar.

cats

 

Det verkar bli en bra bit varmare än i går, termometern visar redan tio grader. Det är första dagen med tvåsiffrig temperatur i år. Kanske ska plocka fram min baden-baden ur vinterförvaret. Det kan väl passa bra, så här när vi precis ställt om till sommartid.

One Response to “Smått frustrerad”

  1. Anette skriver:

    Det ser så härligt ut! Häruppe skiner solen idag men nåde den som vågar sticka ut näsan. Det blåser som tusingen!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu